Summer Evolution League 23/24 4η Αγωνιστική
28/05/2024
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Cosa Nostra 14 12 16 17 - 59 -
Tebelwolves 6 15 11 16 - 48 -

Μύρισε άρωμα playoff για την Cosa Nostra!

Τρίτη βράδυ στο κλειστό του Athens Sports Hall για το πρωτάθλημα του Summer Evolution League, η Cosa Nostra όντας ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος τους παιχνιδιού νίκησε πανάξια τους Tebelwolves με σκορ 59-48, εδραιώθηκε στην τέταρτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στην πρόκριση στα play off και πλέον στρέφει το βλέμμα της στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής στο ίδιο γηπέδου κόντρα στους Elitήριους! 

Οι γηπεδούχοι από τη πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο παρκέ του Athens Sports Hall έβγαλαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ορίζουν το DNA της Cosa Nostra!

O Ρες μπορεί να έλειπε αλλά ο μέντορας του Γιώργος Γονιδάκης ήταν εκεί! Ο captain και η παρέα του μπήκαν αγριεμένοι στο παρκέ, δάγκωναν στην άμυνα, έκλεψαν, μπάλες κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο σε θέση οδηγού με σκορ 14-6! Ο Μαυρίδης πρόσφερε 5 πόντους από το ζωγραφιστό, ο Γονιδάκης ευστόχησε μια φορά έξω από την γραμμή των 6.75 και ο Μπάμπης Χατζησυμεωνίδης υπό το βλέμμα του Χατζησυμεωνίδη τζούνιορ μάζευε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο! Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, παρουσιάστηκαν εκνευριστικά άστοχοι(3/16διπ-0/6 τρ) και είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Μπιστούνα με 4 πόντους!

‘’Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω  μέχρι τη στιγμή που…’’ θα μπορούσε να ήταν τίτλος ταινίας που έτσι και αλλιώς θα γεννούσε μια τεράστια αγωνία στον θεατή να ανακαλύψει τι συνέβη πίσω από τρεις τελείες! Ο αρχηγός της   Cosa έβαλε ένα τρίποντο, και τη στιγμή που έβαζε το δεύτερο, και τρίτο συνολικά, προσγειώθηκε στο παρκέ πιάνοντας το γόνατο του, γεγονός που τον υποχρέωσε να περάσει στον πάγκο! Η αποχώρηση του έβγαλε εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους, οι Tebelwolves το εκμεταλλεύτηκαν και με τον Κυριαζή να επιβεβαιώνει με την απόδοση του ότι ανήκει στην elite των παικτών της κατηγορίας, κατάφεραν μειώσουν στο πέρας του ημιχρόνου στους πέντε πόντους με σκορ 26-21!

Στο δεύτερο ημίχρονο το διακύβευμα της αναμέτρησης αποτέλεσε το τι στο καλό θα κατάφεραν οι γηπεδούχοι χωρίς τους καθοδηγητές τους(Γονιδάκης-Ρες) απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα σαν τους Tebelwolves! H Cosa έπαιξε άμυνα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, οι Μαυρίδης, Φλυτζάνη, Χατζησυμεωνίδης και Κάκιος σκέπασαν τα καλάθια και με τους Μοίρα, Μούρτζη, Στρέγλο και Μπρούστα να βρίσκουν σκορ έξω από την γραμμή των 6.75 κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη με σκορ 59-48! Από την άλλη πλευρά, οι Καρδαλής, Γεράνιος και Μασοκώστας πραγματοποίησαν εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν ολοφάνερο ότι ήθελαν έξτρα πρωταγωνιστές για να μπορέσουν να διεκδικήσουν το πρώτο φετινό ροζ φύλλο!

Betsson MVP ο Χαράλαμπος Χατζησυμεωνίδης με 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κόψιμο, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Διονύσης Γεράνιος  είχε 2 πόντους, 6 ριμπάουντ, και 1 ασίστ!

Cosa Nostra(Γονιδάκης): Βιλλιώτης 4, Γονιδάκης 9, Κάκιος 5, Μαυρίδης 8, Μοίρας 12, Μούρτζης 6, Μπρούστας 5, Στρέγλος 2, Φλυτζάνης 2, Χατζησυμεωνίδης 6.

Tebelwolves(Καρπούζος): Γεράνιος 2, Ζάτας 4, Καρπούζος, Καρδαλής 15, Κουτρούλης 2, Κυριάζης 7, Μασοκώστας 8, Μπρούστας 10.

Τι μας άρεσε : Ο χαρακτήρας που έβγαλαν οι νικητές στο δεύτερο ημίχρονο απόντος Γονιδάκη!

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης