Summer Evolution League 23/24 5η Αγωνιστική
18/05/2024

ODB

59
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
ODB 7 9 27 16 - 59 -
Young Ballers BC 14 13 12 21 - 60 -

Επική ανατροπή με κανονιά του Μπάραμπα!

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παρκέ του Seven με το μαχαίρι στο στόμα, με πίεση μέχρι εσχάτων σε όλα τα μήκη και πλάτυ του αγωνιστικού χώρου, έκλεψαν μπάλες, έτρεξαν με απόλυτη επιτυχία στο ανοιχτό γήπεδο και υποχρέωσαν μια ομάδα με το επιθετικό ταλέντο της ομάδας του Κορκίδη στους 7 πόντους! Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους Μπάραμπα, Ζορμπάνο και Κολυβάκη, καθώς ο τρόπος που παίζουν άμυνα, το πώς βάζουν το σώμα και τα χέρια πάνω στη μπάλα, στο πόσο γρήγορα πλάγια βήματα έχουν τη στιγμή που πιέζουν είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό και πραγματικά είναι ευτύχημα για κάθε ομάδα να τους έχει στο ρόστερ της! Απο την άλλη πλευρά, οι ODB έμοιαζαν έξω από τα νερά τους και κατα την άποψή μας ο ουσιαστικότερος λόγος που συνέβη αυτό ήταν ότι για πρώτη φορά φέτος είχαν απέναντι τους μια τόσο physical ομάδα απέναντι τους! Οι γηπεδούχοι εκνευρίστηκαν, έχασαν το μυαλό τους, έκαναν πολλά λάθη, είχαν λάθος επιλογές και καθόλου τυχαίο δεν είναι σε είκοσι αγωνιστικά λεπτά έβαλαν μόλις δεκαέξι πόντους! Τα επιμέρους σκορ στις δύο πρώτες περιόδους ηταν 7-14 και 9-13 με αποτέλεσμα οι πράσινοι να οδηγηθούν στα αποδυτηρια έχοντας διαφορά έντεκα πόντων(16-27)!

Στο δεύτερο ημίχρονο τα αγωνιστικά δεδομένα άλλαξαν άρδην! Οι ODB έγιναν πιο σκληροί, προσαρμόστηκαν πλήρως στην φιλοσοφία της αναμέτρησης, άρχισαν να βρίσκουν με συνέπεια τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και εκμεταλλευόμενοι τον ηγετική παρουσία του Κομνηνού Λούβαρη, κατάφεραν να κλείσουν την προτελευταία στροφή του παιχνιδιού σε θέση οδηγού με σκορ 43-39! Στον αντίποδα, οι Ballers είδαν τον Μπάραμπα να τραυματίζεται στον ώμο και σαν να μην έφτανε αυτό αποχώρησε και ο Γιώργος Κολυβάκης με πρόβλημα στο γόνατο! Στο τέταρτο δεκάλεπτο πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία μπασκετική που έκανε όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Seven να την παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με έξι πόντους(58-52)! Ωστόσο οι πράσινοι αντέδρασαν, μείωσαν στον πόντο(58-57) και έστειλαν με 2.7 στον πίνακα τον Κ.Λούβαρη στην γραμμή των ελεύθερων βολών! Ο παίκτης των ODB αστόχησε στην πρώτη, ευστόχησε στην δεύτερη και έδωσε την δυνατότητα στους Ballers να πάνε σε ταιμ-αουτ και παράλληλα να περάσουν την κατοχή τους στο μισό των γηπεδούχων! Ο Μπάραμπας, ο οποίος μπήκε στο παρκέ μόνο για αυτή τη φάση, πήρε τη μπάλα και με ένα τρίποντο μαχαιριά σε νεκρό χρόνο έδωσε μια σπουδαία νίκη με σκορ 59-60! Τα credits πρέπει να πάνε στον Yi, ο οποίος ήταν μια λέξη σ-γκ-λ-ο-ν-ι-στ-ι-κ-ό-ς και ηταν αυτός που κράτησε τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι στο κακό τους διάστημα!

Betsson MVP ο Da Yuh Yi με 7 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Κομνηνός Λούβαρης είχε 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 1 κόψιμο!

ODB(Κορκίδης): Αναγνώστου 4, Βίτσος 7, Κορκίδης, Κ.Λούβαρης 24, Α.Λούβαρης 6, Μπακάλης 6, Μπίλλης 4, Ρουμπέας 4, Χειλάς 4.

Young Ballers(Ανδρεάδης): Yi 11, Ανδρεάδης, Αργυρόπουλος, Ζορμπάνος 10, Κολυβάκης 14, Κρόκος 2, Μουζάκης 9, Μπάραμπας 14.

Τι μας άρεσε: Η ανατροπή στο τέλος του παιχνιδιού!

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης