Winter Master Thessaloniki League 22/23 7η Αγωνιστική
30/11/2022
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
The Toy Men 10 9 20 15 - 54 -
Chemicals Brothers 12 16 15 13 - 56 -

Καθάρισε ο Τσιγκόπουλος για τους Chemicals Brothers!

Οι Chemicals Brothers προσπάθησαν από νωρίς στο ματς να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και με τις όμορφες συνεργασίες του Τσιτλακίδη και του Τσιγκόπουλου κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Οι The Toy Men βρήκαν λύσεις στην επίθεση στο πρόσωπο του Βαλκουμά, ο οποίος με μεγάλους προσωπικούς πόντους κατάφερε να κρατήσει κοντά τις δύο ομάδες διαμοφώνοντας το 10-12.

 

Στην δεύτερη περίοδο οι Chemicals Brothers ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους. Έπαιξαν πιεστική άμυνα κοντά στο ζωγραφιστό αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να εκτελέσουν κυρίως από την περιφέρεια και με τον Τσιγκόπουλο να είναι ασταμάτητος κοντά στη ρακέτα πετυχαίνοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους καθώς είχαν μεγάλη αστοχία στα σουτ από την περοφέρεια και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 19-28.

 

Οι The Toy Men μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στην τρίτη περίοδο σε μία προσπάθεια να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Πίεσαν την μπάλα στέλνοντας συνέχεια δεύτερο παίκτη αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να κάνουν αρκετά λάθη. Αυτή η άμυνα τους έδωσε ψυχολογία στην επίθεση και με μπροστάρη τον Ζωγράφο κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν να βρουν λύσεις στην επίθεση και η λήξη της περιόδου τους βρήκε να προηγούνται με το εύθραυστο 39-43.

 

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αντεπίθεση τους, όμως η αστοχία απο την γραμμή του τριπόντου έκανε δύσκολο το έργο τους. Οι Chemicals Brothers εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των αντιπάλων τους και με τα καλάθια του Φυλακτού κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 54-56.

 

MVP του αγώνα ανακηρύχθηκε ο Αργύρης Τσιγκόπουλος πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό double double με 22 πόντους και 20 ριμπάουντ.

 

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Δημήτρης Κορτιμανίτσης με 11 ριμπάουντ και 3 ασσίστ.

 

The Toy Men: Βαλκούμας 22(3), Κορτιμανίτσης, Στράκαλης 2, Πάνος 9(2), Πετιμεζάκης, Στρατίκης 6(2), Ζωγράφος 15(2).

 

Chemicals Brothers: Κουκάκης 2, Φυλακτός 10, Καζές 2, Μυρίδης Κ. 6, Τσιγκόπουλος 22, Τσιτλακίδης 12, Σαλαμπασίδης 2, Μυρίδης Γ.

 

Τι μας άρεσε: Η εμφάνιση του Αργύρη Τσιγκόπουλου, ο οποίος κυριάρχησε κοντά στη ρακέτα και στις δύο μεριές του παρκέ.

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης