Summer Thessaloniki 19/20 -
15/07/2020
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Nemesis - - - - - 71 -
Monstars - - - - - 67 -

Επεισοδιακή νίκη και πρόκριση για τη Nemesis!

Με μια μεγάλη νίκη έπειτα από ανατροπή, σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου η Nemesis.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πολύ μουδιασμένοι στον αγώνα. Ο Κουτσφετσούλης με πέντε πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο ξεχώρισε για την ομάδα του. Οι Monstars παρά τις πολλές ελλείψεις μπήκαν δυνατά και με αιχμές του δόρατος του Μάνο Στράντζαλη και Αμπατζή που πέτυχαν οκτώ και πέντε πόντους αντίστοιχα, έδειξαν πως ήρθαν για να κερδίσουν. Πέντε πόντους στο δεκάλεπτο πέτυχε και ο Νίκος Στράντζαλης. Σκορ δεκαλέπτου 11-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε η αντίδραση από τη Nemesis. Κουτσφετσούλης με έξι πόντους και Παπίας με πέντε και ένα τρίποντο, έδωσαν το σύνθημα για την αντεπίθεση. Από τους Monstars ο Αμπατζής πέτυχε πέντε πόντους με ένα τρίποντο. Σκορ περιόδου 16-09.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικό με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα για τις δύο ομάδες. Δύο τρίποντα του Παράσχου και οκτώ πόντοι του Ζανδέ κράτησαν τη Nemesis στη διεκδίκηση της νίκης. Από την άλλη, 11 πόντους με δύο τρίποντα πέτυχε ο Αμπατζής και έξι πόντους ο Καντζαρίδης. Σκορ δεκαλέπτου 25-21.

Η τέταρτη περίοδος ήταν πολύ ρευστή. Όλα έδειχναν ότι ο νικητής θα ξεκαθάριζε στο τέλος. Έξι πόντοι για τον Παπία και πέντε για τον Στεφανίδης σε αυτή τη περίοδο. Ο Νίκος Στράντζαλης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, ο Αμπατζής πέτυχε 11 πόντους με τρία τρίποντα, αλλά δε στάθηκαν αρκετά για φύγει η ομάδα των Monstars νικήτρια από την αναμέτρηση. Το τέλος του αγώνα βρήκε τη Nemesis να πανηγυρίζει τη νίκη με 71-67 και να σφραγίζει την είσοδό της στη τετράδα.

Nemesis : Δαυρός 3, Παπίας 17(2), Παράσχου 8(2), Κατέρης 4, Ζανδές 11, ΧΕμμανουήλ 4, Γκόγκας 1, Κουτσφετσούλης 13, Δουλόπουλος, Καντιδάκης 2, Στεφανίδης 8.

Monstars : Τσιαδήμος, Στράντζαλης Ν. 7(1), Στράντζαλης Μ. 16(1), Νικολαίδης, Καντζαρίδης 10, Γαρδάνης, Πετάβρατζης 2, Αμπατζής 32(7), Μαραντίδης.

Τί μας άρεσε: Οι πολλές εναλλαγές στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και το ενδιαφέρον που αυτός είχε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ντέρμπι με τα όλα του.