Summer Thessaloniki 19/20 -
15/07/2020
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Άξονας BC - - - - - 84 -
Leathal Pistols - - - - - 74 -

Πύρρειος νίκη για τον Άξονα!

Εντυπωσιακός ο τέταρτος προημιτελικός του Basketaki Summer Cup μεταξύ Άξονα και Mazars. Ο τυπικά γηπεδούχος Άξονας ξεκίνησε δυνατά με τον Ερμείδη να σημειώνει 24!!! πόντους με δύο τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Mazars μπήκαν κάπως μουδιασμένοι με τον Φορίδη να σημειώνει οκτώ πόντους με ένα τρίποντο. Σκορ δεκαλέπτου 31-18.

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, ο Φορίδης με δέκα προσωπικούς πόντους αυτή τη φορά και ο Θεοφίλου με επτά. Από την άλλη, ο Ερμείδης ασταμάτητος, σκόραρε 11 πόντους με δύο τρίποντα. Σκορ περιόδου 14-23.

Η τρίτη περίοδος είχε πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα. Κωστακίδης και Ερμείδης πέτυχαν από δέκα πόντους για τον Άξονα, ενώ από τους Mazars επτά πόντους με δύο τρίποντα πέτυχε ο Κουκουρέλης και πέντε πόντους με ένα τρίποντο ο Παράσχος. Σκορ περιόδου 23-18.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την επικράτηση. Οκτώ πόντους πέτυχε ο Κωστακίδης για τους γηπεδούχους ενώ ο Κουκουρέλης σκόραρε οκτώ με ένα τρίποντο. Οι Mazars το πάλεψαν μέχρι τέλους αλλά τελικός νικητής με το εισιτήριο για τα ημιτελικά αναδείχθηκε ο Άξονας.

Άξονας : Κωστακίδης 25, Τζιβάνης 4, Ερμείδης 48(6), Σαρόγλου 4, Κετέντζογλου, Γκάτζιος, Μαργώνης, Τσαντάκης 3(1).

Mazars : Αγτζίδης 2, Ρωσσίδης 3(1), Σκορδέλης 2, Κουκουρέλης 18(4), Φορίδης 25(1), Παράσχος 5(1), Πρωτογερόπουλος 3(1), Καλλίας, Μυλωνάς, Καραγκιαούρης 9, Θεοφίλου 7(1)

Τί μας άρεσε: Οι 48 πόντοι με τα έξι τρίποντα που πέτυχε ο Ερμείδης, ο οποίος έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι.