Summer Development League 23/24 5η Αγωνιστική
15/05/2024
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Khazad Dooms 15 18 8 13 - 54 -
Friends 7 16 18 15 - 56 -

Άσσο ημίχρονο, διπλό τελικό oι Friends!

Βραδάκι Τετάρτης στη Ζωφριά, οι Friends συνέχισαν με νίκη τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Summer, κάνοντας πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και επικρατώντας των Khazad Dooms.

Τρίποντο πάρτυ είχε το μενού στο ξεκίνημα του ματς για τους μωβ, οι οποίοι με δύο τριποντάκια του Γ. Σχινά και ένα από τον Ράντο, πήραν εξ' αρχής τα ηνία στο σκορ. Οι Friends έβγαλαν αντίδραση με καλάθια από κοντά δια χειρός Γεωργιάδη και Χρυσοσπάθη, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για να τους βάλει σε προνομιακή θέση, 15-7.

Ο Λιάπης βρήκε το χέρι του από μακριά και τιμώρησε την άμυνα των Dooms με δύο τρίποντα, για να έρθει ο Ράντος και να του απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Ο Χρυσοσπάθης έδωσε τις απαραίτητες λύσεις στους Friends με έξι πόντους μέσα από το ζωγραφιστό, ωστόσο οι μωβ με έξι διαφορετικούς σκόρερ, έκλεισαν το ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα της Ζωφριάς να γράφει 33-23.

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι με απανωτές καλές άμυνες και επιθετικούς ηγέτες τον Χρυσοσπάθη και τον Καραμαρούδα, έριξαν τη ψαλίδα στους τέσσερις, 36-32. Ο Ράντος ξεμπλόκαρε την άμυνα των γηπεδούχων, ο Λυγερός ακολούθησε το παράδειγμα του με ένα καλάθι και φάουλ, παρόλα αυτά το τρίποντο του Γεωργιάδη έφερε το ματς στα ίσια στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, 41-41.

Με ένα 9-0 σερί ξεκίνησαν την τελευταία περίοδο οι γαλάζιοι, οι οποίοι έδειξαν περίσσιο πάθος και έχτισαν μαξιλαράκι ασφαλείας εννέα πόντων στο τρίλεπτο, 41-50! Το φιλί της ζωής για τους μωβ ήρθε από τα χέρια του Κασαπάκη, ο οποίος μείωσε με ένα τρίποντο, ο Ράντος και ο Γ. Σχινάς έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια, φέρνοντας έτσι ξανά τη διαφορά στον πόντο, 52-53! Εν τέλει, οι Friends φάνηκαν ψυχραιμότεροι, έβαλαν μεγάλες βολές και με πρωταγωνιστή της τελευταίας στιγμής τον Καραμαρούδα, έφυγαν με το τρίτο ροζ φύλλο από τη Ζωφριά.

Betsson MVP για τους Friends αναδείχτηκε ο Άγγελος Καραμαρούδης με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 3 κλεψίματα, ενώ από τους Khazad Dooms ξεχώρισε ο Γιώργος Σχινάς με 17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Khazad Dooms (Λυγερός): Κασαπάκης 7, Λυγερός 9, Ράντος 19, Σεμα 2, Σχινάς Ν., Σχινάς Γ. 17.

Friends (Χρυσοσπάθης): Γεωργιάδης 7, Διαμαντής, Καραμαρούδης 14, Λιάπης 8, Σακελλαρίδης 4, Χρυσοσπάθης 23.

Τι μας άρεσε: Η game-changing παρουσία του Καραμαρούδη!

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης